14 dôvodov prečo jesť slaninu

bacon-1323412_1280-810x578

Milujete slaninu, ale stále len počúvate, ako je nezdravá? Máme pre vás hneď 14 dôvodov, prečo by ste slaninu nikdy nemali prestať jesť.

Slanina, je jedná potravina, ktorá je ako slaná, tak sladká

Aj keď zahŕňa sladké i slané chute, ktoré sú úplne odlišné, skvele dohromady ladia. Vďaka tomu je slanina veľmi atraktívnym jedlom.

Neobsahuje sacharidy

Cez všeobecnú vieru, ktorá panuje v spoločnosti, nie sú to len tuky, čo spôsobuje obezitu, ale najmä sacharidy. Diéty s nízkym obsahom sacharidov sú odporúčané pre udržanie váhy. Zlá je viera, že sacharidy poskytujú energiu pre telo. Pravdou je, že to tuky sú energiou pre telo. Preto sa držte ďalej od sacharidov a doprajte si slaninu.

Je vynikajúca na opicu

Nič nevylieči opicu lepšie, než mastná slanina a šálka kávy.

Poskytuje pocit sýtosti

Vysoký podiel nasýtených tukov v slanine spôsobuje väčší pocit sýtosti, než sacharidy.

Je chrumkavá

Život nie je vždy ľahký. Chrumkavá slanina ho však môže výrazne vylepšiť. Nič vám totiž nepomôže cez deň, ako porcia opečenej slaniny, ktorá chutí božsky. Neprekonateľná chuť zaženie všetky problémy.

Najväčší dôvod prečo vstať z postele

Slanina zlepší vašu rannú rutinu, bez ohľadu na to, aké vás čakajú povinnosti.

Je bohatá na vitamíny

Slanina má rad dôležitých vitamínov. Výrazným vitamínom je vitamín B, ktorý je dôležitý pre nás imunitný systém a celkový zdravotný stav. Slanina obsahuje 65% odporúčanej dennej dávky vitamínu B1, 47% vitamínu B3, 38% vitamínu B12 a 36% zinku. Takže zabudnite na multivitamíny a vrhnite sa na slaninu.

Hydratuje ruky

Nie je nič zlého si čas od času zamastiť ruky. Pri konzumácii slaniny to nie je žiadna novinka. Mastné ruky vyrieši mydlo a voda.

Ľudia jedia slaninu už od staroveku

Slanina je hitom vďaka Paleo diéte. Avšak nie je žiadnou novinkou a ľudia jedia slaninu už od nepamäti. Strava našich predkov sa totiž skladala z ovocia, zeleniny a mäsa. Takže je jasné, že prví ľudia museli jesť slaninu.

Je jednoduchá na prípravu

Slanina je ideálny pre lenivých ľudí. Príprava chrumkavej slaniny je veľmi jednoduchá. Stačí ju pripraviť v mikrovlnnej rúre a máte tú správnu pochúťku na tanieri.

Ideálny doplnok k jedlu

Slaninu je možné mať na raňajky, na obed aj na večeru. Slanina za každých okolností chutí skvele a môže sa kombinovať s celou radou potravín a jedál.

Aj keď je zlá, je dobrá

Dokonca aj tá najhoršia slanina je lepšia voľba, než život bez slaniny. Nedá sa nikdy pokaziť tak, že by sa nedala jesť.

Viac druhov slaniny

Keď sa povie slanina, väčšina z nás si vybaví prasata. Lenže to nie je jediný druh slaniny. Vyskúšajte morčaciu slaninu alebo iné druhy slaniny. Táto pochúťka sa získa z akéhokoľvek druhu mäsa.

Bohatá na bielkoviny

Proteín čiže bielkoviny sú kľúčovou zložkou zdravej výživy, rastu svalov a výžive kĺbov. Slanina je bohatá na bielkoviny. Vďaka vysokému množstvo bielkoviny v tele získate energiu na celý deň a vaše vlasy, nechty a koža bude zdravá.

You Might Also Like