Aj my máme svoje raňajky nie iba angličania

1-640x434

Ryžové jaternice

Na 1 kg jaterníc potrebujeme:
20 g soli,
4 g mletého korenia,
1 g mletej červenej papriky,
ostatné podľa chuti
br. vnútornosti a hlavy
Ryžu a pomleté vnútornosti – v pomere 6:4 – premiešame, pridáme soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, majorán, cesnakovú šťavu alebo vodu, v ktorej sme varili rozotrený cesnak a všetko zalejeme troškou vývaru. Narážame do hrubých, dobre umytých bravčových čriev, zbavených tukovej vrstvy.  Pri narážaní dbáme na to, aby črevá neboli naplnené do prasknutia, ale aby boli skôr polomäkké. Až varom sa zmenia na úhľadné a tuhé výrobky, ktoré budú rozvoniavať po celom dome.

Jaternice zohrievame vo vývare asi pol hodiny. Ale pozor! Vývar nikdy nesmie byť teplejší ako 75°C! Po pol hodine ich z neho vyberieme, opláchneme a poukladáme na drevený podnos alebo dosku.

tip:namiesto vnútorností a bravčových hláv si zaobstarajte br.bôčik po prevarení si s neho nakrájajte úhľadné kúsky ktoré potriete cesnakom a paprikou ostatné pomeliete. Dobrú chuť

zdroj:http://www.zabijacka.sk/

You Might Also Like