Báječné jahodové “tiramisu”

1

Osviežujúci a ľahký dezert. Dlhé detské piškóty, mascarpone krém a ovocná omáčka.

Budeme potrebovať:

Ovocná vrstva:

500 g – jahody
1 ks – citrón
60 g – práškový cukor
1 lyžička – kukuričný škrob
50 ml – likér podľa chuti

Krém:

250 ml – smotana na šľahanie
500 g – mascarpone
500 g – jahodový jogurt
350 g – jahody
60 g – práškový cukor
štipka – soľ

Ďalej budeme potrebovať:

dlhé detské piškóty
jahody na ozdobu

Postup:

1.

Jahody umyjeme, očistíme a dáme do misky. Pridáme cukor, likér, nastrúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu a pomocou tyčového mixéra rozmixujeme. Ovocnú hmotu vložíme do hrnca a privedieme do varu. Keď hmota vrie, pridáme kopcovitú lyžičku kukuričného škrobu a za stáleho miešania varíme cca 3 minúty. Hustú hmotu odstavíme a necháme vychladnúť.

2.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme na tuhú šľahačku. V druhej miske vymiešame mascarpone, jogurt, štipku soli a cukor. Hmoty spojíme. Jahody nakrájame na malé kúsky a pridáme k mascarpone krému.

3.

Pripravíme si formu – dno vyložíme dlhými detskými piškótami, navrstvíme polovicu mascarpone krému a polovicu jahodovej hmoty. Znovu naukladáme dlhé detské piškóty, mascarpone krém a jahodovú hmotu. Vrch ozdobíme jahodami a odložíme do chladničky vychladiť.

23

Zdroj: Moirecepti

You Might Also Like