Božské rezy DALMATIN

50717950-2161fbcf844375-full-640x434

SUROVINY:

Svetlé cesto:

6 ks  bielky
6 lyžíc  kr. cukor
6 lyžíc  polohrubá múka
1 lyžica  olej
1/2 bal.  prášok do pečiva

Tmavé cesto:

6 ks  žĺtky
6 lyžíc  kr. cukor
6 lyžíc  polohrubá múka
2 lyžice  kakao
1 lyžica  olej
100 ml  mlieko
1/2 bal.  prášok do pečiva

Na poliatie:

500 ml  mlieko
5 lyžíc  kr. cukor

Krém:

1 l  mlieko
3 bal.  čokoládový puding
10 lyžíc  kr. cukor
250 g  maslo

Ďalej:

500 ml  smotana na šľahanie
100 g  čokoláda

POSTUP:

Bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešame. Cesto lyžicami navrstvíme v kôpkach na papierom vyložený plech na pečenie o rozmere 34 x 40 cm.

Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme mlieko, olej a nakoniec aj múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Tmavé cesto navrstvíme medzi biele kôpky a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista.

Upečené cesto polejeme mliekom, v ktorom sme rozpustili cukor.

Krém:
Klasicky uvaríme hustý čokoládový puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo mixérom vyšľaháme do peny a postupne pridávame po lyžiciach vychladnutý puding.

Krém navrstvíme na cesto, pekne uhladíme a na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Vrch ešte posypeme strúhanou čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke.

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like