Pizza, Recepty

Cesto na pizzu podľa Jamieho Olivera

img-aa732bjc11-zz-b-aa-6

Super jednoduchý recept od slávneho šéfkuchára. Keď ho vyskúšate raz, iné už robiť určite nebudete! 🙂

Potrebujeme:

1 kg hladkej chlebovej múky T650

1 lyžička morskej soli

14 g sušeného droždia

1 lyžicu kryštálového cukru

4 lyžice extra virgin olivového oleja

650 ml vlažnej vody

Postup:

Múku preosejeme, spojíme so soľou a preložíme na čistú pracovnú dosku. V múke vytvoríme jamku.

V miske zmiešame droždie s cukrom, olivovým olejom a vodou. Počkáme niekoľko minút, kým vyjde kvások a potom ho vlejeme do jamky v múke. Vidličkou postupne vmiešame múku zo strán do kvapaliny a začnete vypracovávať cesto – čistými pomúčenými rukami. Miesime, kým nezískame hladké a pružné cesto.

Cesto preložíme do nádoby vysypanej múkou a ešte zvrchu poprášime múkou. Prikryjeme vlhkou handričkou a približne hodinu necháme odpočívať na teplom mieste v byte. Cesto by malo svoj objem zdvojnásobiť .

Potom cesto preložíme na pomúčenú dosku a premiesime v rukách – aby sme z neho vytlačili vzduch.

Môžeme použiť okamžite, alebo zabaliť do fólie a uložiť do chladničky či zamraziť. Cesto rozdelíme na menšie bochníčky, z ktorých budeme pripravovať jednotlivé pizze. Po tom, ako cesto rozvaľkáme, necháme ho ešte 15-20 minút odpočívať (zatiaľ môžeme predhriať rúru).

zdroj: jamieoliver

Vyspite sa kráľovsky! :) NovýNábytok.sk

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>