Na cesto som pridala jahody a začala piecť. Toto je najlepšia jahodová štrúdla hotová za pár minút

kolac

Pre všetkých milovníkov Štrúdlí, tu máme ďalší skvelý recept. Nenájdete v ňom ale jablká, ale chutné jahody. Môžete použiť čerstvé, alebo tie z konzervy.

Ingrediencie

300 g – lístkové cesto
125 g – jemný tvaroh
50 g – práškový cukor
250 g – jahody
1 bal. – vanilkový cukor
vajíčko na potretie
práškový cukor na posypanie

1) Najprv si pripravím plech a vložíme doňho papier na pečenie. Potom predhrejeme rúru na 200 stupňov.

2) Vyberieme lístkové cesto a rozvaľkáme ho na obdĺžnik. Do jeho stredu dáme tvaroh pomiešaný spolu s práškovým cukrom. Následne na cesto začneme ukladať jahody a posypeme ich vanilkovým cukrom.

3) Okraje cesta nakrájame nožom, ako to vidíme na obrázku a prekladáme ich striedavo cez naše jahody

4) Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme dozlatista

5) Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť. Nezabudnite sa o túto lahodu podeliť s vašimi priateľmi 🙂

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like