Čínska ostrokyslá polievka

6

SUROVINY:

4 ks – kuracie krídla
2 ks – morčacie žalúdky
2 ks – bujón
kurací, zeleninový, akýkoľvek
15 g – sušené hríby čínske
2 ks – mrkva
25 g – bambusové výhonky
plátok – Maslo
120 g – mleté hovädzie mäso
6 PL – sójová omáčka svetlá
3 čajová lyžička – čili pasta
3 PL – ocot
3 PL – kryš.cukor
3 ks – vajíčka
Soľ podľa chuti
2 PL – škrob

POSTUP:

Nazhromaždíme všetky suroviny, aby sme zistili čo nám chýba :o)

Kuracie a morčacie mäsko umyjeme, vložíme do hrnca, zelejeme STUDENOU vodou, robíme vývar!

Bez rozpakov prihoďte bujón, aj dva. Ja som mala hovädzí. Počkajte kým voda zovrie, stíšte a pomaly varte, kým mäsko nieje mäkké.

Hríby dajte do misky a zalejte horúcou vodou. Prikryte a nechajte aspoň 15 minút odpočívať v pokoji. Radili mi, že aspoň dva druhy hríbov nech tam sú, spravila som tak, ale priznávam, nevidím v nich po zapracovaní do polievky žiaden rozdiel…

Teraz otravná časť: očistíme mrkvu a nakrájame na čo najmenšie kúsky. Lenivci nastrúhajú na strúhadle ale mrkva po uvarení nebude chrumkavá. Bambusové výhonky nakrajáme tiež na menšie kúsky.

Hríby scedíme a tiež nakrájame na menšie kúsky.

Vrátime sa k polievke. Vyberieme uvarené mäsko a na výmenu pridáme do vývaru nakrájané hríby, necháme variť na miernom ohni.

Na panvici rozpustíme plátok masla a pridáme mleté mäso.

Keď sa mäsko opečie pekne do ružova, pridáme do panvice nakrájanú mrkvu a minútku poopekáme spolu s mäskom.

Po opečení zmes pridáme do polievky. Pridáme tam aj nakrájaný bambus.

Začíname dochucovať /udávam množstvá tak ako som dávala ja, samozrejme nieje to striktné, vychuťte si to podľa seba/. 6 PL svetlá sójová omáčka

chilli pasta podla vašej chuti. Naša bola dosť ostrá, stačili 3 čajové lyžičky

3 PL octu

a 3 PL kryštálového cukru. Zamiešajte, ochutnajte, mne sa zdala málo slaná, tak som prisypala trochu soli, alebo pridajte ešte sójovku.

Do misky so vyklepnite tri vajíčka a poriadne rozmixujte.

Polievku dajte na silný oheň nech poriadne bublá a skúste jednou rukou miešať polievku a druhou do nej z misky pomaly prilievajte vajíčka. Tadáááááá a už sa to podobá?!?

Mäsko medzitým vychladlo, môžete ho nakrájať na kúsky a pridať naspäť do polievky.

Prichádza finále: Do hrnčeka dajte dve lyžice škrobu a rozmixujte v studenej vode. Prilejte do polievky a nechajte ešte 5 minút povariť.

Hotovo! Polievku už po naservírovaní môžete dozdobiť koriandrom, alebo pažítkou.
DOBRÚ CHUŤ!

zdroj:http://www.bajecnerecepty.sk/

You Might Also Like