Čo zo starším pečivom? Upečte si fantastické slaninové knedle vo forme na muffiny

toltelekmuffin_sutoben_sutve_1432216_1098

Slaninkové knedle sú skvelé nielen ako chutná príloha. U nás doma ich máme radi aj len tak, ako skvelú večeru. Vynikajúce sú teplé aj studené a čo je najlepšie, upečiete ich jednoducho vo forme na muffiny.

SUROVINY:

50 g detskej krupice
150-200 ml mlieka
100-150 g nadrobno nasekanej slaninky
50-70 g masla
Hrsť najemno nasekanej petržlenovej vňate
3 vajcia
1 ks staršej bielej veky alebo staršie rožky
Voliteľné: zelená cibuľka, nadrobno nakrájaná kápia, pálivá paprika, šunka…

POSTUP:

Vajcia rozdelíme na biely a žĺtky. Veku nakrájame nadrobno, pridáme petržlenovú vňať, rozmiešané žĺtky, mlieko a krupicu. Dôkladne premiešame, aby sa všetky prísady prepojili.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vložíme ho na 20 minút do chladničky odležať a opatrne ho vmiešame do hmoty. Takto pripravené cesto vložíme do chladničky na 20 minút odležať.

Potom cesto mokrými rukami ukladáme do formičiek na muffiny, ktoré sme si vymastili maslom. Potrieme rozpusteným maslom, vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180, kým knedle nebudú na povrchu zlatisté.

Podávame teplé aj studené.

You Might Also Like