Čokoládová torta bez múky a vajec, pripravená do 5 minút

torta-600x360

SUROVINY:

225 g horkej čokolády (min. 70 % kakaa),
225 g smotany na šľahanie,
1/4 ČL soli,
kakao,
pr. cukor podľa chuti.

POSTUP:

 Krok 1 
Pripravíme si formu, ktorú vystelieme papierom na pečenie.

 Krok 2 
Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli. Smotanu na šľahanie si zahrejeme (pozor, nesmie sa variť!). Keď sa nám smotana zohriala, odstavíme ju hneď z ohňa a pridáme soľ.

 Krok 3 
Následne pridáme rozpustenú čokoládu a kakao. Dôkladne miešame až po chvíľu, keď sa nám hmota pekne spojí.

 Krok 4
Zmes si nalejeme do vopred pripravenej formy a prikryjeme fóliou. Vložíme do chladničky, najlepšie na celú noc.

 Krok 5 
Vychladnú tortu nakrájame na rezy a podávame. Ešte pred podávaním ju môžeme posypať orechami, poliať roztopenou čokoládou alebo poukladať na ňu čerstvé ovocie.

Dobrú chuť!

Zdroj: Receptinadlanu

You Might Also Like