Čokoládová torta bez múky a vajec, pripravená do 5 minút

torta-600x360

SUROVINY:

225 g horkej čokolády (min. 70 % kakaa),
225 g smotany na šľahanie,
1/4 ČL soli,
kakao,
pr. cukor podľa chuti.

POSTUP:

 
Pripravíme si formu, ktorú vystelieme papierom na pečenie.
Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli. Smotanu na šľahanie si zahrejeme (pozor, nesmie sa variť!). Keď sa nám smotana zohriala, odstavíme ju hneď z ohňa a pridáme soľ.
Následne pridáme rozpustenú čokoládu a kakao. Dôkladne miešame až po chvíľu, keď sa nám hmota pekne spojí.
Zmes si nalejeme do vopred pripravenej formy a prikryjeme fóliou. Vložíme do chladničky, najlepšie na celú noc.
Vychladnú tortu nakrájame na rezy a podávame. Ešte pred podávaním ju môžeme posypať orechami, poliať roztopenou čokoládou alebo poukladať na ňu čerstvé ovocie.

Zdroj: Receptinadlanu

You Might Also Like