Delikátna čokoládová torta za pár minút

hroznočoko

SUROVINY:

– 0,5 šálky polohrubej múky;
– 150 – 200 gr. arašidové maslo;
– 3 vajcia;
– 150 gr. cukor;
– 150 gr. 10% smotany;
– 150 gr. tmavá čokoláda;
– 200 gr. Veľké hrozno (ja používam maliny);
– 150 gr. orieškou kešu

POSTUP:

arašidové maslo dobre spracujeme s 50 gr. cukor, 50 gr. smotany a 1 vajce, pridať toľko múky, aby sa dosiahlo dostatočne pružné a hladké cesto.

Zabalíme cesto s fóliou a necháme v chladničke tak, aby bol chladené po dobu 15-20 minút.Zachladené  cesto rozvaľkajte a vložte ho do pripraveného  pekáča, cesto vystelieme aj na boky aby presahovali asi 4-5 cm potom popicháme  vidličkou.
Pečieme tortu na 180-200 °C Asi 7 min
Kým sa koláč pečie, roztopíme v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli 100 g. čokolády a necháme ju ochladiť na teplotu miestnosti.
Oddelte žltky od bielkov vymiešame žltky ,zvyšný cukor a smotanu a pridajte do ochladenej tekutej čokolády. Hrozno, prekrojíme na polovicu a odstráňte semienka pridajte oriešky sušené v rúre. Pridáme to všetko do čokoládového krému na koláč, dobre premiešame a nalejeme na pripravené základné predpečené cesto.
Pečieme v rúre asi 25-35 minút. Upečenú mierne ochladenú tortu po vrchu popolievame zostávajúcou čokoládou, ozdobíme hroznom a lístkom mäty.

Dobrú chuť
Zdroj: domohozyajkacom

Vyspite sa kráľovsky! :) NovýNábytok.sk

You Might Also Like