Do mäsa vložte syr,maslo a dajte piecť, najjednoduchšia a najlepšia dobrota

9

hodné karbonátky sa pripravujú nielen z bravčového či hovädzieho mäsa, ale taktiež z jemného morčacieho mäsa. Jeho mletú podobu si môžete kúpiť v obchode, alebo ju pripravíte doma podľa vlastnej chuti.

Odporúčame vám vziať si mäso zo stehna a pŕs v pomere 1:1.

Úloha je nasledujúca: Pripraviť si tie najlepšie šťavnaté a jemne pikantné karbonátky.

SUROVINY:

1kg mletého bravčového mäsa
1/2 bochníku chleba
120ml mlieka
50g masla
2 PL slnečnicového oleja
2 vajíčka
2 PL majonézy
250g tvrdého syra
2 paradajky
Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

POSTUP:

  1. Namočte si chlieb do mlieka, potom z neho vytlačte prebytočnú šťavu a zmiešajte ho s mletým mäsom.
  2. Pridajte vajcia, majonézu, soľ a korenie.
  3. 50g tvrdého syra a masla nakrájajte na malé kocky.
  4. Zmes mletého mäsa si rozdeľte na 10-12 častí, vyformujte z nich menšie placky a do stredu vložte maslo so syrom a vytvorte si karbonátky.

4 (1)

  1. Smažte ich na oleji po dobu 2 minút z každej strany. Nemusia byť úplne hotové.

5 (1)

  1. Osmažené karbonátky si vyložte na plech, nalejte tam olej z panvice, kde sa smažili a môžete tam pridať aj trochu vody.

6

  1. Položte na nich tenké plátky paradajok.

7

  1. Zvyšný syr si nastrúhajte, posypte ním mäso a nakoniec potrite majonézou.

8

  1. Vložte do rúry predhriatej na 190 stupňov a pečte 30 minút. Hotovo!

9

Karbonátky môžete piecť rovno v rúre bez smaženia na panvici. V tom prípade, budete musieť predĺžiť čas pečenia o 5-10 minút. Prajeme vám chutný kulinársky zážitok!

zdroj:sovkusom.ru

You Might Also Like