Domáce čokoládové guľky s kávou a likérom: Na výrobu vám postačia 4 ingrediencie a tento rok budú ozdobou každého vianočného stolu

gulkytit

Jednoduché recepty bez pečenia miluje asi každý. Neviem si nič jednoduchšie ani predstaviť. Neviem ako vy, ale ja rada recepty transformujem. Preto vám poradím jeden trik. Namiesto Kahlua likéru, ktorý do receptu ide, môžete pokojne pridať klasický a tradičný vaječný likér. Neurobíte určite chybu, pretože tieto guličky sú jednoducho úžasné.

gulky5

fatandhappyblog.com

Budete potrebovať:

420 gramov kvalitnej horkej čokolády

1 hrnček smotany na šľahanie

1 lyžička instantnej kávy

85 gramov masla

1 lyžica Kahlua likéru (prípadne akéhokoľvek iného)

Postup:

V menšom hrnci si pomaly ohrievame smotanu na šľahanie a počkáme, kým bude horúca. Nesmie však vrieť. Následne smotanu odstavíme a pridáme nasekanú čokoládu a kávu. Celú hmotu miešame a necháme trochu vychladnúť. Keď čokoláda trochu zhustne tým, že stratila teplotu, primiešame maslo a likér.

gulky3

bakerbynature.com

Čokoládovú hmotu necháme vychladnúť a vložíme ju do chladničky na pár hodín.

gulky7

theprocrastobaker

Medzitým si môžeme pripraviť nejakú posýpku. Môžu to byť nejaké farebné guličky alebo kúsky, hviezdičky, srdiečka, čokoľvek, čo chcete. V tomto recepte môžete vidieť hoblinky mliečnej čokolády.

gulky6

theprocrastobaker

Pripravíme si krabicu vystlanú papierom na pečenie a čokoládovú hmotu si vyberieme z chladničky. Rukami vyformujeme guľky, obalíme ich v posýpke a naukladáme do krabice. Skladujeme v chlade. Dobrú chuť.

gulky2

bakerbynature.com

zdroj:bakerbynature.com

Vyspite sa kráľovsky! :) NovýNábytok.sk

You Might Also Like