Domáce karamelové salko hotové za 10 minút

banoffee-cake-3

Vynikajúca ingrediencie do sladkých dezertov, krémov a náplní. Ak chcete vyskúšať jeho prípravu doma, máme pre vás skvelý tip. Je to jednoduché a príprava netrvá viac, ako 10 minút!

Potrebujeme:

1 šálku mlieka

1 šálku kryštálového cukru

1 šálku sušeného mlieka

50 g masla

1 lyžicu vody

Postup:

V hrnci s hrubším dnom zmiešame cukor s vodou. Za stáleho miešanie zohrievame, kým sa cukor nerozpustí a nevznikne  karamelová hmota. Pridáme maslo a ďalej miešame, kým sa maslo nerozpustí.

Následne do zmesi pridáme mlieko – v zmesi sa môžu začať tvoriť hrudky, tie sa však po chvíli rozpustia v mlieku – je však potrebné zmes stále miešať. Keď je zmes hladká, pridáme aj sušené mlieko, premiešame a varíme ešte približne 3 minúty.

Zmes zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Ak sú v zmesi predsa len menšie hrudky, môžeme ju prepasírovať cez sito. Karamelové kondenzované mlieko prelejeme do skeneného pohára a skladujeme v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

zdroj: sovkusom

You Might Also Like