Domáce snickers tyčinky

SUROVINY:

100 g nasekanej tmavej čokolády,
1/2 šálky masla,
2/3 šálky hladkej múky,
1/4 ČL jedlej sódy,
1/4 ČL soli,
2 a 1/4 šálky kr. cukru,
2 väčšie vajíčka,
1 ČL vanilkového extraktu,
1 balíček cukríkov karamelky,
2/3 šálky kondenzovaného mlieka,
2 PL vody,
1 a 1/2 šálky nasekaných nesolených arašidov,
1/3 šálky masla,
200 g marshmallow cukríkov,
1/3 šálky arašidového masla,
300 g čokoládových lupienkov,
1/4 šálky masla,
1/4 šálky smotany na šľahanie.

POSTUP:

Nasekanú tmavú čokoládu spolu s 1/2 šálky masla roztopíme.

 
Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si zapekaciu misu o rozmere 33 x 20 cm.

Pripravíme si 1. vrstvu: V miske si zmiešame múku, jedlú sódu a soľ. Do druhej misky si dáme čokoládu, ktorú sme si roztopili spolu s maslom a vmiešame do nej 1 šálku kr. cukru. Následne vmiešame 1 vajíčko po druhom a za každým dôkladne premiešame. Pridáme vanilkový extrakt. Keď vymiešame čokoládovú hmotu, môžeme do nej pridávať postupne zmiešanú múku so soľou a sódou a poriadne spolu premiešame až kým nedostane hmotu, ktorá sa dá roztierať. Navrstvíme do formy na pečenie a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 15 – 17 minút. Upečené vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke.

Pripravíme si karamelovú vrstvu: Karamelky si rozpustíme na panvici a pridáme 2 PL kondenzovaného mlieka a vody. Za stáleho miešania dostaneme krémovú hmotu, do ktorej pridáme nasekané arašidy a takto pripravenú hmotu rozotrieme na upečený korpus a vložíme do mrazničky.

Pripravíme si nugátovú vrstvu: V stredne veľkom hrnci si spojíme 1 a 1/4 šálky kr. cukru spolu so zvyšným kondenzovaným mliekom a 1/3 šálky masla. Privedieme do varu a za stáleho miešania rozvaríme. Keď nám vrie, zmiernime oheň a varíme nezakryté približne 5 minút bez miešania. Odstránime z ohňa a vmiešame marshmallow cukríky, ktoré sme si predtým rozvarili v inom hrnci a taktiež pridáme arašidové maslo. Takto pripravenú nugátovú vrstvu navrstvíme na karamelovú vrstvu a pekne uhladíme. Opäť takto navrstvené hmoty umiestnime do mrazničky.

 
Pripravíme si čokoládovú vrstvu: Do hrnca si dáme čokoládu, 1/4 šálky masla a smotanu na šľahanie. Zohrejeme (pozor! nesmie nám to vrieť) a rozpustíme čokoládu a maslo v smotane. Navrstvíme na nugátovú vrstvu a odložíme späť do mrazničky, aby nám čokoláda stuhla.

Narežeme na kocky alebo obdĺžniky a podávame.

Zdroj: cookingclassy

You Might Also Like