Domáce zemiakové lupienky

9

Zemiakové lupienky alebo hovorovo čipsy sú potravina vyrábaná z najemno narezaných zemiakov, ktoré sú upečené dochrumkava na oleji.

Prečo si takúto dobrotu nepripraviť doma? Poďme na to..:)

Rúru si predohrejeme na 200 stupňov.

V miske zmiešame maslo s olejom.

Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky. Kto chce nemusí lúpať,môže dať piecť aj so šupkou.

5

Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky. /Kto chce nemusí lúpať,môže dať piecť aj so šupkou./

Nádobu, v ktorej budete zemiaky zapekať, vytrite troškou masla zmiešaného s olejom.

6

Na dno nádoby nasypeme štipku soli a drvené chilli papričky.

Plátky zemiakov vložíme do nádoby zvisle pekne vedľa seba.

Cibuľu nakrájame na plátky a následne ich vložíme medzi plátky zemiakov.

Zemiaky pomažeme zvyšnou zmesou masla a oleja.

Osolíme a okoreníme.

7

Dáme do rúry a necháme piecť približne 75 minút. (ak lupienky hnednú moc rýchlo, prikryjeme ich alobalom a znížimeteplotu)

Pridáme navrch tymián a necháme piecť ďalších 35 minút (alebo kým nebudú lupienky pekne chrumkavé).

Hotové zemiaky posypeme syrom a slaninou.

8

…a konečný výsledok..:)
Dobrú chuť!

9

Zdroj: http://www.bajecnerecepty.sk/

You Might Also Like