Dunajské vlny s čerešňami a polevou z bielej čokolády

64827546-3cf8eb1fe1dd45-full

SUROVINY:


Cesto:
4 ks vajcia
175 g kr. cukor
175 ml olej
1 bal. vanilkový cukor
175 ml horúce mlieko
360 g polohrubá múka
2 lyžičky prášok do pečiva
štipka soľ
1 lyžica kakao
1 lyžica mlieko
1 pohár čerešne
Krém:
400 ml čerešňová šťava
1 bal. vanilkový puding
200 g kr. cukor
200 g maslo
Poleva:
200 g biela čokoláda
4 lyžice olej

Postup:


Vajíčka s cukrom (kr. a vanilkový) vymiešame do peny. Postupne pridáme olej, horúce mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipku soli. 2/3 cesta si navrstvíme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech o veľkosti 20 x 30 cm. Do 1/3 cesta pridáme kakao a mlieko a premiešame. Kakaové cesto navrstvíme na biele a poukladáme čerešne. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov. Čerešňovú šťavu (poprípade džús) si zmiešame s cukrom a dáme na oheň. Keď je cukor rozpustený, pridáme vanilkový puding a uvaríme hustú hmotu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo si vymiešame do peny a postupne pridáme vychladnutú čerešňovú hmotu. Krém navrstvíme na upečené cesto a vrch polejeme rozpustenou bielou čokoládou, do ktorej sme pridali 4 lyžice oleja. Necháme stuhnúť a nakrájame na úhľadné rezy. Dobrú chuť!

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like