Famózna Fučka

10524615_1605382883034803_1459060954071623925_n-1


SUROVINY:

1 kg zemiakov,
4-5 PL múka hrubá,
2 -3 ks väčšej cibule podľa chuti,
1/2 kávovej lyžičky soľ,
1 a 1/2 dcl masť (olej),
môže byť aj kúštik slaninky

POSTUP:

Zemiaky očistíme, nakrájame, osolíme a dáme variť.
Cibuľu dáme opražiť na oleji alebo masti.
Zemiaky po uvarení scedíme, odložíme vodu nabok,roztlačíme, dolejeme trocha vody, ktorú sme zliali.
Privedieme k varu, pridáme hrubú múku a privedieme k varu za stáleho miešania.
Kaša si odfukuje a preto má názov fučka..:)
Na vrch kaše dáme osmaženú cibuľu, poprípade môžeme aj slaninku.

zdroj:bajecnerecepty.sk

You Might Also Like