Fanstastické TIRAMISU s jahodami

299fe176f0d82dba91466963885fb75a-view-l-700x434

SUROVINY:

500 g mascarpone
350 ml smotana na šľahanie
250 g jemný tvaroh
600 g maliny
200 ml malinový sirup
4 lyžice rum
350 g dlhé detské piškóty
2 bal. stužovač šľahačky
kakao na posypanie

Postup:

Pripravíme si poháre alebo formu, do ktorej budeme vrstviť jednotlivé poschodia. Maliny spolu so sirupom a rumom ohrejeme v hrnci na miernom ohni.
V druhej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie so stužovačom do tuhej šľahačky. V inej miske vymiešame jemný tvaroh s mascarpone, pomaly po lyžiciach pridáme vyšľahanú šľahačku a zľahka premiešame.

Dlhé detské piškóty nalámeme na tak veľké kúsky, aby sa vmestili do pohára alebo ak používate formu, lámať ich nemusíte, namočíme ich do malinového rozvaru a ukladáme na dno pohárov alebo do formy. Navrstvíme mascarpone krém, polejeme trochou rozvaru s malinami, znova poukladáme namočené piškóty a takto postup opakujeme dovtedy, pokiaľ neminieme všetky suroviny.

Vrch potrieme tenkou vrstvou krému a bohato posypeme kakaom. Kakao preosejte cez jemné sitko, bude to vyzerať úhľadnejšie. Odložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny a môžeme podávať.

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like