Fantastická nepečená kokosová bábovka s jahodami

collage3

Suroviny:

– 250 g dlhé detské piškóty,
– 350 g mascarpone alebo jemný tvaroh,
– 100 g práškový cukor,
– 50 g kokos,
– 200 g jahody,
– vodu a citrónovú šťavu,
– 100 ml smotana na šľahanie,
– kokos na posypenie a jahody na ozdobu.

Postup:

Pripravíme si bábovkovú formu, ktorú vyložíme papierom na pečenie alebo potravinárskou fóliou.

Mascarpone alebo jemný tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a pridáme aj kokos. Premiešame.

Jahody nakrájame na menšie kúsky a vodu zmiešame v miske s citrónovou šťavou.

Do vody ponoríme dlhé detské piškóty a necháme ich napiť sa vodou s citrónom, aby sa dobre “poukladali” do bábovkovej formy.

Môžeme vrstviť. Prvá vrstva budú namočené detské piškóty, poukladáme jahody, navrstvíme mascarpone krém, znova piškóty a takto postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Ukončíme to piškótami a odložíme na hodinu do chladničky.

Po hodine opatrne vyberieme bábovku z formy (pomôžeme si papierom na pečenie alebo potravinárskou fóliou, ktorou sme vystlali formu). Povrch odzobíme šľahačkou, jahodami a posypeme kokosom.

babovka

zdroj:http://guidesforyou.eu/fantasticka-nepecena-kokosova-babovka-jahodami/

You Might Also Like