Fantastické domáce šťavnaté fašírky

5-formas-creativas-de-cocinar-con-carne-picada-5

Pripraviť kvalitné mäso na fašírky, aby boli skutočne šťavnaté a chutné, nie je vôbec jednoduché. Tieto triky možno využiť nielen pri príprave mäsa na fašírky, ale aj do hamburgerov, ktoré takto chutia omnoho lepšie.
Vedzte, že keď tieto triky vyskúšate, nikdy už fašírky nebudete robiť inak.

Používajte iba mäso, ktoré si sami nameliete. Ideálne je skombinovať tieto typy: bravčové, hovädzie, morčacie, jahňacie.

Aby mäso získalo šťavnatosť a miernu pikantnosť, pridajte doň najemno nakrájanú cibuľu. Je dobré ju predtým trochu osmažiť.

Skúsené gazdinky pridávajú do mäsa tesne pred smažením trochu drveného ľadu, ktorý s mäsom premiešajú a následne mäso smažia na panvici. Výhodou je, že mäso pri smažení nestratí šťavnatosť.

Pre šťavnatosť je dobré do mäsa pridať trochu masla.

Smažte mäso na rastlinnom oleji alebo rozpustenom masle. Vďaka tomu na mäsa vznikne krusta, ktorá udrží šťavnatosť mäsa. Mäso príliš často neotáčajte.

Prípadne môžete vyskúšať pred smažením namočiť mäso do rozšľahaného bielka. Výsledkom taktiež bude skvelá krusta, vďaka ktorej bude mäso chrumkavé a šťavnaté.

zdroj:vix.com

You Might Also Like