Fantastický prepadávaný koláč s pudingom a kyslou smotanou

40511473-68d937b7783075-full-1

Jednoduchý a chutný koláč s čokoládovým pudingom a polevou z kyslej smotany.


Budeme potrebovať:

Cesto:

5 ks – vajcia
250 g – kr. cukor
100 ml – olej
100 ml – horúca voda
250 g – polohrubá múka
1 bal. – vanilkový cukor
1 bal. p- rášok do pečiva
2 lyžice – kakao

Ďalej budeme potrebovať:

2 bal. – čokoládový puding
1 l – mlieko
6 lyžíc – kr. cukor

Poleva:

4 bal. – kyslá smotana
5 lyžíc – kr. cukor
4 bal. – vanilkový cukor

Postup:

1.

Bielka vyšľaháme s kr. a vanilkovým cukrom do tuhej peny, postupne zašľaháme jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme. Pridáme olej a vodu a nakoniec zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Polovicu cesta oddelíme a do jednej časti pridáme kakao.

2.

Biele cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech o rozmere 25 x 35 cm a navrstvíme uvarený čokoládový puding. Urobíme kôpky a navrstvíme kakaové cesto.

3.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov, kým sa kraje nezačnú odlepovať od stien plechu.

4.

Na ešte horúci upečený koláč navrstvíme vymiešané smotanu s kr. a vanilkovým cukrom. Pekne uhladíme a necháme vychladnúť, najlepšie nechať odpočívať celú noc v chladničke.

40511473-68d937b7783075-full-1Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like