Jablkový mrežovnik

5

SUROVINY:

600 g polohrubá múka
300 g Palmarín
200 g práškový cukor
2 ks vajíčka ,
1 ks prášok do pečiva

Plnka
2 kg jabĺčka ,
150 g kryš. cukor ,
2 bal.škoricový cukor.

POSTUP:

Z múky, Palmarínu, praš.cukru, vajec a kypriaceho prášku vypracujem hladké cesto a nechám ho asi 30 min.postáť .

Jablká ošúpem, postrúham, pridám cukor a škoricový cukor.

Cesto rozdelím na 3 časti (jedna časť môže byť menšia)

Hlbší plech vymastím a vysypem hrubou múkou.

Na pomúčenej doske rozvaľkám cesto pomocou valčeka dám na plech. Cesto posypem trocha strúhankou a dám polovicu jabĺčok .

Rozvaľkám druhé cesto a dám na jabĺčka, zase cesto posypem strúhankou a dám ostatné jabĺčka .

Z tretieho cesta urobím mriežku a dám piecť.

Pečiem pri teplote 180 stup.asi 40 min.

Upečený môže sa posypať práškovým cukrom.

zdroj:http://www.bajecnerecepty.sk/

You Might Also Like