Jamajka rezy: Jeden z najobľúbenejších zákuskov, ktorý vyzerá úžasne a očaríte ním každú návštevu

kolac2-3

Tento obľúbený zákusok sme upravili podľa našich preferencií a výsledok je naozaj skvelý. Zdôraznili sme chuť banánu, citrónu a smotanového krému. Torta vyzerá skvele, dokonca aj chutí skvele a príprava je jednoduchá, aj keď časovo trochu náročnejšia. Každá minúta vynaložená na tento zákusok však stojí za to.

Budete potrebovať:

Cesto:

6 vajíčok
štipka soli
3/4 hrnčeka polohrubej múky
3/4 hrnčeka cukru
2 lyžice kakaa
1 balenie čokoládového pudingu
1 lyžička kypriaceho prášku

Želatína:

3 lyžice citrónovej šťavy
8 lyžíc studenej vody
cukor podľa chuti
4 lyžice kyslého lekváru
8 ks banánov
1 citrón
3 balíčky želatíny

Krém:

400 ml smotany na šľahanie
2 lyžice práškového cukru
50 gramov čokoládovej ryže
1 kopcovitá lyžica želatíny
1/3 hrnčeka horúcej vody

Ďalej budeme potrebovať:

3 lyžice citrónovej šťavy
8 lyžíc studenej vody
cukor podľa chuti
250 gramov mascarpone
150 gramov smotany na šľahanie
1 lyžica cukru
čokoláda na ozdobu

Postup:

Najskôr si oddelíme bielky a žĺtky. Bielky so štipkou soli vymiešame na tuhý sneh. Postupne pridávame cukor a postupne šľaháme. Vzniknúť by nám mala hustejšia pena.

kolac3-4
zcukrempudrem

Pridáme žĺtky a krátko mixujeme. Nakoniec si v miske zmiešame múku s kypriacim práškom, pudingom a kakaom. Celú zmes po častiach pridávame k vajíčkam a miešame.

Cesto vylejeme na plech, najlepšie je, ak použijete papier na pečenie. Cesto pečieme na 180 stupňoch Celzia až kým sa nám steny neoddelia od plechu. Upečené a vychladnuté cesto rozkrojíme na dve polovice.

kolac4-2
zcukrempudrem

Jeden plát cesta polejeme pripravenou polevou a teda studenou vodou, citrónovou šťavou a cukrom. Nanesieme lekvár a naň poukladáme na kolieska nakrájané banány. Môžeme ich prekrojiť aj na polovice. Polejeme ich ešte citrónovou šťavou.

kolac6-3
zcukrempudrem

Pripravíme si želatínu podľa návodu na obale a nanesieme ju na banány. Medzitým si smotanu na šľahanie zmiešame s cukrom do tuhej šľahačky a pridáme čokoládovú ryžu. Ak nemáte čokoládovú ryžu, v recepte nebude chýbať. Opäť si pripravíme želatínu a pridáme ju k šľahačke. Hmotu navrstvíme na banány a želatínu.

kolac7-2
zcukrempudrem

Druhý plát cesta tiež pokvapkáme polevou a položíme ho na prvý plát, na ktorom sú už jednotlivé vrstvy. Medzitým si pripravíme krém s mascarpone. Mascarpone s cukrom a smotanou na šľahanie zvlášť vyšľaháme a nakoniec zmiešame. Hmotu dáme na plát a uhladíme.

kolac10
zcukrempudrem

Vrch môžeme ozdobiť nastrúhanou čokoládou. Koláč musí tuhnúť v chladničke približne 2 hodiny. Dobrú chuť.

jamaka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zdroj:zcukrempudrem

You Might Also Like