Jednoduchá MILKA torta

Tento recept mám od svojej maminky a ktokoľvek túto tortu ochutnal, bol nadšený! Aj keď nevyzerá zrovna najkrajšie, je naozaj vynikajúca, a hlavne veľmi rýchla a jednoduchá. Asi najlepší zákusok aký som kedy jedla

Korpus:
1 hrnček  polohrubá múka
1 hrnček  kryštálový cukor
1 hrnček  granko
1 hrnček  olej
5 ks vajcia surové
1  prášok do pečiva (PDP)

Poleva:
250 ml  šlahačka na šľahanie
250 g  Milka čokoláda mliečna
káva instantná
džem marhuľový

Všetky suroviny na korpus zmiešame a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy.

1. krok

2. krok

Pečieme v rúre vyhriatej na 180° cca 45 minút.

3. krok

Kým sa korpus pečie, pripravíme si polevu. Do hrnca vlejeme šľahačku a nalámeme milka čokoládu. Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme, až kým poleva nezhustne.

4. krok

Po odstavení zo sporáka necháme polevu chladnúť a pripravíme si korpus.
Po upečení ho pozdĺžne prekrojíme na polovicu. Spodnú časť vložíme naspäť do formy.

Pripravíme si hrnček silnejšej instantnej kávy a polovicou polejeme spodok korpusu. Potrieme džemom, najlepšie marhuľovým, ale postačí akýkoľvek. Džemom nešetrite, čím bude torta šťavnatejšia, tým lepšie. Preložíme hornou polovicou korpusu (nezabudnite, že má byť vo forme) a postup opakujeme aj na vrchu.

Na skoro hotovú tortu nalejeme pripravenú milkovú polevu a dáme na noc do chladničky.
Dobrú chuť :)

Torta by sa určite dala spraviť aj ako rezy, na plechu, v tom prípade by sme korpus neprekrajovali ale natierali len zvrchu.

 

You Might Also Like