Jemná omáčka s kuracím mäsom na cestoviny

45665334-3df4933bdae575-full

SUROVINY:

2-3 ks – kuracie prsia
200 g – smotanový syr
1 kocka – kurací bujón
1 plechovka – šampiňóny
1 ks – paradajka
1 ks – chilli paprička
100 ml – mlieka
podľa chuti – soľ a korenie
trochu – olej
trochu – petržlen

POSTUP:

Kuracie prsia očistíme, umyjeme a poriadne osušíme. Nakrájame na rezance alebo na menšie kocky, ktoré v miske poriadne okoreníme a osolíme (môžete použiť ľubovoľné korenie, ktoré máte radi).

Na panvici rozpálime trochu oleja a mäso opražíme z každej strany. Keď máme mäsko osmažené, pridáme smotanový syr, na drobno nakrájanú paradajku, chilli papričku, šampiňóny a všetko spolu dusíme. Pridáme mlieko, bujón, ktorý sme rozbili v troche vody a ešte povaríme. Keď máme mäso uvarené, ochutnáme, prípadne dochutíme a môžeme podávať s cestovinami.

Vrch ešte ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Zdroj: Tortekolaci

You Might Also Like