Jemný a šťavnatý jablkový koláč

jeden

SUROVINY:

Korpus:

100 g zmäknuté maslo / margarín
3 lyžice práškového cukru
4 žĺtky
1 ks vanilkový cukor
1 lyžica kyslej smotany
200 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
1 dl teplej vody


Jablková náplň:

1 kg jabĺk
4 lyžice cukru
2 ks  vanilkový cukor

Bielková pena:

4 bielky
6 lyžíc práškového cukru

POSTUP:

Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom postupne pridáme žľtky, vanilkový cukor a ostatné ingrediencie do cesta.

Vypracujeme cesto ,rozotrieme na plech asi 20 krát 30.

Plech potrieme tukom a  posypeme múkou .Dáme piecť na 10 minút pri 180°C.

Kým sa cesto pečie olúpeme a nastrúhame jablká s jablk vytlačíme šťavu. Pridáme cukor a vanilkový cukor.

Spolu zmiešame.

Plech vytiahneme s rúry jablkovú hmotu rovnomerne rozotrieme vyšľaháme bielky s cukrom a dáme na vrch.

 Znížime teplotu na 150 stupňov a pečieme asi 30 minút.

Zdroj:Coolinarika.com

You Might Also Like