Kačacie stehná v medovom dipe s lokšami

SUROVINY:

4 ks kačacie stehná
soľ
2-3 PL med
korenie čierne mleté
0,5 kg kapusta červená
1 ks cibuľa
cukor
olej
rasca mletá
škorica mletá
2 ks jablká
1 kg zemiakov,
300 g hladkej múky,
soľ,
maslo

POSTUP:

Kačacie stehná osolíme a ponatierame medom.

Prilejeme trošku vody a dáme piecť do rúry na 180 stupňov Celzia približne na 2 hodiny
.Medzi pečením obraciame ,aby sa nám stehná prepiekli z oboch strán.

Upečené kačacie stehná podávame s červenou kapustou a lokšami.

Zemiaky očistíme a v osolenej vode uvaríme domäkka, zlejeme a roztlačíme môžeme aj nastrúhať, necháme vychladnúť.

Pridáme múku, soľ a zamiesime cesto.
Sformujeme valec, z ktorého odkrajujeme kúsky a vaľkáme z nich lokše.
Pečieme na jemne (nie veľa skoro nasucho) maslom vymastenej panvici z oboch strán.
Po každej lokši si rozpustíme trošku másla na panvici a pečieme dalšiu lokšu.
Upečenú lokšu si dáme na tanier a natrieme zhora maslom a priložíme ďalšou, opäť natrieme… Takto sa nám omastia všetky z oboch strán.

Nakrájanú cibuľu skaramelizujeme do hneda.

Pridáme posekanú červenú kapustu, soľ, mletú rascu, mleté čierne korenie, postrúhané jablká a dusíme asi 40-50 min.
Môžeme dochutiť škoricou.

zdroj:http://www.bajecnerecepty.sk/

You Might Also Like