Kapor pečený na masle s mandľami

14

SUROVINY:

4 porcie kapra

1-2 lyžice mandlí

hladká múka

4 lyžice masla

soľ,petržlenová vňať

POSTUP:

Pripravené porcie kapra osolíme,posypeme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou a obalíme v hladkej múke.

Mandle sparíme, ošúpeme a nakrájame na rezančeky.

Na dno pekáča dáme polovicu masla,vložíme doň kúsky kapra a pokvapkáme ho druhou polovicou masla.

Mäso trošku podlejeme vodou a dáme piecť do rúry.
Počas pečenia kapra podlievame výpekom ak treba tak aj troškou vody.

Takmer upečeného kapra posypeme rezančekmi mandlí a v rúre,alebo v grile ho dopečieme do zlatista.

Podávame so zemiakovou kašou alebo s varenými zemiakmi a s hlávkovým alebo iným zeleninovým šalátom.
Tiež i zemiakovým šalátom.

zdroj:http://www.bajecnerecepty.sk/

You Might Also Like