Kapusta, vajíčka a strúhanka – len tieto 3 veci potrebujete na prípravu tohto dokonale rýchleho obedu

Kapusta je u nás veľmi rozšírená a takisto veľmi obľúbená vo viacerých receptoch. Tento dnešný je tak trochu nezvyčajný. Kapusta nie je chutná len v šalátoch, polievkach, či k mäsu. Dôkazom je aj tento recept na vyprážanú kapustu, ktorá je chutná, chrumkavá a len ťažko odoláte zobrať si z taniera ešte jeden kúsok. 

Vzhľadom ku krátkemu tepelnému spracovaniu si kapusta zachová takmer všetky svoje užitočné látky, čo je veľmi dôležité, pretože táto zelenina je bohatá na vitamíny, vlákninu a minerálne látky, ktoré sú nevyhnutné pre naše telo.

Budete potrebovať:

1 malá hlava mladej kapusty (do 1 kg)

3 vajcia

strúhanka

soľ a korenie podľa chuti

slnečnicový olej na vyprážanie

Postup: 

Dôležité tajomstvo pri kapuste je správne rezanie. Vrchné listy odstránime a kapustu rozrežeme ako chlieb, na krajce.

kapusta2
takprosto.cc

Kapustu dajte do horúcej osolenej vody a varte približne 5 minút.

kapusta3
takprosto.cc

Vajíčko rozšľahajte so soľou a korením a jednotlivé kúsky kapusty v ňom ponorte. Následne ich vložte do strúhanky a obaľte. Postup je rovnaký ako pri mäse. Najlepšie je, ak urobíte dvojobal, to znamená, že po strúhanke ju ešte raz namočíte do vajíčka a znovu do strúhanky. Potom už len vypražte na oleji.

kapusta4
takprosto.cc

Kapustu pražte až kým nebude hnedá z každej strany. Dobrú chuť.

zdroj: takprosto.cc

You Might Also Like