Karbonátky z mletého kuracieho mäsa so syrom a strúhanými zemiakmi

1

SUROVINY:

500 g  kuracie prsia (2 stredne veľké prsia)
1 vajce
2 ks staršieho bieleho pečiva
0,5 vody
soľ (1/2 lyžičky)
čerstvo mleté čierne korenie
1 lyžička pikantná horčica
1 lyžička 9% ocot
1 lyžica rastlinný tuk
múku na obaľovanie

2 stredne veľké surové  zemiaky
1 veľká cibuľa
150 g tvrdý syr
100 g majonézy
2-3 lyžice rastlinný olej na vyprážanie cibule

POSTUP:

Pečivo namočíme do vody asi na 5 minút,aby sa pečivo premáčalo.
Prsia si zomelieme.

Z pečiva vytlačíme prebytočnú vodu,zmiešame s mäsom, pridáme horčicu, ocot a 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja.

Pridáme soľ (0,5 lyžičky) čierne korenie a 1 vajce.

Dôkladne premiešame všetky ingrediencie.
Dáme do chladničky, odležať po dobu 30 minút.

Cibuľu nakrájame na tenké polkruhy.
Na oleji orestujeme na miernom ohni (5-7 minút).

Surové zemiaky nastrúhame. Málinko prisolíme.

Syr nastrúhame.

Do pekáča dáme alobal a pomastíme olejom (1-2 lyžice).

Mokrými rukami tvoríme placky (s priemerom asi 7 cm) a obalíme v múke a poukladáme ich ďalej od seba na vymastený alobal na plechu.

Na vrch každej karbonátky dáme vrstvu orestovanej cibule.

Na cibuľu navrstvíme postrúhané zemiaky a na ne postrúhaný syr.

Vrch polejeme majonézou.

Pečieme v dobre predhriatej rúre 180 ° C po dobu 50 minút dozlatista.

Dobrú chuť!

zdroj:http://www.bajecnerecepty.sk/

You Might Also Like