Krémová ovocná rozkoš, ktorú si hneď zamilujete!

kremova torta recept

Budeme potrebovať:

Cesto:

8 ks – bielka
8 lyžíc – kr. cukor
8 lyžíc – polohrubá múka
200 ml – teplé mlieko

Krém:

8 ks žĺtka
8 lyžíc práškový cukor
5 lyžíc hladká múka
500 ml mlieka
2 bal. vanilkový cukor
250 g maslo
500 g jahody (alebo iné ovocie)
3 bal. smotana na šľahanie

Postup:

1.

Bielka si vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme múku. Jemne premiešame a navrstvíme do pekáča, ktorý sme si vyložili papierom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút.

2.

Upečené cesto vyberieme, stiahneme papier a keď sa mierne ochladí, polejeme ho teplým mliekom.

3.

Žĺtka s cukrom si vyšľaháme, pridáme múku a asi 100 ml mlieka. Dobre premiešame, aby sme nemali hrudky. Zvyšné mlieko si dáme variť spolu s vanilkovým cukrom. Keď je cukor rozpustený, pridáme žĺtka a varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.

4.

Maslo si vymiešame do peny a postupne pridávame vychladnutý krém.

5.

Smotanu na šľahanie si vyšľaháme na tuhú hmotu.

6.

Na vychladnutý plát cesta natrieme žĺtkovú plnku, poukladáme jahody (môžeme ich aj mierne zatlačiť do krému) a navrstvíme              vyšľahanú šľahačku. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky. Nakrájame na úhľadné rezy a podávame.                                        Zdroj:Coolinarika

You Might Also Like