Krtkova torta na plechu

6

SUROVINY:

320 g hladkej múky
180 g práškového cukru
3 vajcia
3 PL kakaa
2 dl oleja
2dl ml mlieka
1 prášok do pečiva…

Puding:
250 ml mlieka
3 lyžice kryštálového cukru
1 a pol vanilkového pudingu

Straccatelový krém:
2 kyslé smotany
1 kocka jemného tvarohu-stačí 250g
1 šľahačka
1 vanikový cukor
100 g čokolády na varenie..

POSTUP:

Žĺtka s práškovým cukrom vymiešame do penista,pomaly prilievame olej,a tiež postupne priávame aj vlažné mlieko.
Múku, prášok do pečiva a kakao zmiešame dohromady,premiešame a pridámme k vymiešaným žĺtkom,premiešame…
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a jemne ho primiešame do pripravenej zmesi zo žĺtkov.
Takto pripravené cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech/27x36cm/ alebo na papier na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov 25-30 minút.
Upečenú piškótu necháme vychladnúť.
Teraz si pripravíme puding:
Z 250 ml mlieka, 3 lyžíc kryštálového cukru 1 a pol vanilkového pudingu uvaríme hustý puding
Kým cesto chladne, uvaríme si puding…
Uvaríme za stáleho miešania hustý puding….

Straccatelový krém:
Tvaroh,kyslú smotanu a vanilku spolu vyšľaháme.
Po troške pridávame vychladnutý puding a dobre rozšľaháme.
Pridáme nastrúhanú čokoládu.
Šľahačku vyšľaháme do tuha a pridáme ju do straccatelového krému.
Teraz cesto od kraja narežeme a ten stred akoby vydlabeme,len nie až na dno.
Keď to máme pripravené,dáme tam pozdĺžne pokrájané banány a na ne navrstvíme straccatelovú plnku.
Vydlabané kúsky z koláča, rozmrvíme a navrstvíme na krém.
Koláč dáme stuhnúť do chladničky.

zdroj:http://www.bajecnerecepty.sk/

You Might Also Like