Kuracia pečeň na víne

pečeň

SUROVINY:

1 kg kuracie pečienky
1 kg cibule
200 gramov paradajkovej šťavy
200 g suchého bieleho vína
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
1 zväzok petržlen. vňate
Soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

Pečeň  dobre premyjeme a oddelíme blanky a  žily, neháme odkvapkať, jemne nakrájame cibuľu, smažíme  na veľkej panvici, alebo kastróle a pridáme odkvapkanú pečeň . Všetko spolu smažíme , zalejeme vínom a paradajkovou šťavou.

Pridáme korenie a soľ , nechajte na miernom ohni odpariť prebytočnú tekutinu aby omáčka trochu stuhla. Nasekáme petržlenovú vňať, prikryjeme pokrievkou a dáme pečeň po dobu ďalších 5-7 minút ešte dusiť.

Takto urobená pečeň je veľmi jemná a šťavnatá.

Zdroj: domohozyajka. com

You Might Also Like