Kuracie rezne podľa Číňanov

6

Suroviny: 

5 ks kuracie rezne
50 g maslo
1 ks cibuľa
1 ks cesnak
2 lyžičky kari korenie
1 kocka kurací bujón
2 lyžice sójová omáčka
3 lyžice biele víno
1 lyžička med
1,5 lyžice kukuričný škrob
125 ml voda

Postup: 

Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom masle ju osmažíme do zlata. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a krátko osmažíme. Nie dlho, inak cesnak zhorkne. Pridáme korenie, bujón, ktorý sme rozpustili vo vode a necháme prejsť varom. Potom pridáme sójovú omáčku, víno a necháme na najnižšom ohni variť cca 10 minút. V malom množstve vody rozmiešame kukuričný škrob a za stáleho miešania ho pridáme do omáčky. Osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme lyžičku medu a krátko varíme. Kuracie rezne nakrájame na rezance a zalejeme ich pripravenou omáčkou. Podávame so zemiakmi alebo ryžou. Dobrú chuť!

 6
Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like