Kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch

14462996_1225758940801396_3105979907631111340_n-2-440x266

Suroviny:

1 kg kyslá kapusta ,
asi 8 ks zemiakov ,
8 plátky oravskej slaninky,
4 ks kuracie stehná ,
1 cibuľa ,
čierne korenie mleté ,
soľ ,
grilovacie korenie ,
vegeta ,
olej ,
rasca.

 POSTUP:

Do stredu pekáča uložím kyslú kapustu, na ňu dám pokrajanú cibuľu. Na boky pekáča uložím zemiaky , ktoré sú pokrájané na plátky , osolené , okorenené , posypané vegetou , rascou, poliate trocha olejom a premiešané. Na toto uložím kuracie stehná natriem grilovacím korením, posypem trocha vegetou a na vrch poukladám slaninku a pokvapkám olejom. Nepodlievam nakoľko všetky suroviny pustia šťavu. Prikryté dám piecť do vyhriatej rúry 15 min. Ku koncu pečenia odkryjem a tak dopečiem.

zdroj:bajecnerecepty.sk

You Might Also Like