Lahodné kuracie kúsky na prírodno s pečenými batátmi

22

ZÁKLADNÉ SUROVINY
kuracie prsia – 500 gramov,
sladké zemiaky – batáty – 500 gramov,
mix zeleninového šalátu – 150 gramov,
šampiňóny – 100 gramov

NA BATÁTY
sušené oregano – 2 PL,
sušený rozmarín – 2 PL,
olivový olej – 2 PL

NA MARINÁDU POTREBUJEME
med – 1 PL,
olivový olej – 100 ml,
chilli prášok – 1 ČL,
bazalka sušená – 2 ČL,
cesnak – 3 strúčiky – vcelku,
mletá červená paprika údená – 1 PL,
soľ – podľa chuti,
mleté čierne korenie – 2 ČL

22
1. Postup:
Kuracie prsia si nakrájame na väčšie kocky a vložíme do hlbšej misy. Zalejeme ich olivovým olejom podľa potreby a pridáme všetky suroviny, ktoré sme si pripravili na marinádu. Zmes poriadne premiešame a dáme do chladničky odstáť na 3-4 hodiny – no proste, čím dlhšie, tým bude mäsko šťavnatejšie, takže kľudne ho ráno naložte a pripravte na večeru – tak to urobil môj priateľ. Občas by padlo vhod zbehnúť do kuchyne a mäsko v marináde premiešať (stačí tak raz za hodinu).
2. krok
Batáty si ošúpeme, nakrájame na hranolčeky, uložíme na plech, posypeme rozmarínom a oreganom a pokvapkáme olivovým olejom. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov Celzia po dobu 45 minút.
3. krok
Keď sa nám zemiaky dopekajú, môžeme si pripraviť mäsko, ktoré len jednoducho vylejeme spolu s marinádou na horúcu panvicu – bez pridania oleja, keďže v marináde je ho dostatok. Kuracie kúsky sprudka opečieme z každej strany. Zatiaľ si pripravíme šampiňóny, ktoré očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Mäso odložíme do hlbokého taniera a na panvici, na ktorej sme opekali mäso sprudka opečieme nakrájané šampiňóny.
4. krok
Šťavnaté mäsko servírujeme s hranolkami z batátov, orestovanými šampiňónmi a zeleninovým šalátom – my sme mali taký pestrofarebný mix 3 druhov šalátov 🙂 Šalát som jemne pokvapkala sezemovým olejom – na odporúčanie kamarátky som ho kúpila a je veľmi dobrý 🙂

Kuracie kúsky sú naozaj veeeeľmi jemné, lahodné a vôbec nie sú suché – musíte ich však sprudka opiecť, aby nepustili šťavu a aby sa zatiahla a zostala v mäse 🙂

Zdroj/http://veselapanvicka.sk/

You Might Also Like