Lahodne pikantné kuracie stehienka so zeleninou, pečené v pivnej marináde

Ako vytvoriť z obyčajných kuracích stehienok nebesky chutný pokrm? Vyskúšajte tento recept, je to delikatesa!

SUROVINY:

8 ks horných kuracích stehienok
16 plátkov slaninky
4 ks farebnej papriky
2 mrkvy
2 veľké cibule
4 strúčiky cesnaku
2 bobkové listy
50-60 ml piva
Olivový olej
1 lyžicu balcamica
Soľ, čierne korenie, rozmarín a špetku chilli

POSTUP:

Mäso umyjeme, osušíme a ochutíme soľou a koreninami. Každý kúsok potom obalíme do dvoch plátkov slaninky.

Zeleninu očistíme a nakrájame na prúžky.

Plech vymastíme maslom a uložíme naň obalené stehienka a nakrájanú zeleninu.

Pivo zmiešame v miske s olejom, balsamicom a pretlačeným cesnakom. Marinádu nalejeme na mäso a zeleninu. Na plechu ešte môžeme ochutiť a okoreniť. Pečieme pri teplote 180 stupňov, 40-50 stupňov. Počas pečenia je dobré mäso otáčať a prelievať marinádou. Podľa potreby môžeme podliať vodou.

zdroj: ketkes

You Might Also Like