Lahodný kebab v rúre

j

SUROVINY:

1 kg bravčového mäsa, /najlepšie krkovička/
3 – 4 cibule,
olej,
korenie gyros  podľa chuti,
ml. červená paprika podľa chuti,
mleté čierne korenie podľa chuti
soľ podľa chuti.

POSTUP:

Mäso umyjeme, nakrájame na rezne, pokvapkáme olejom,votrieme koreniny a dáme odležať.Najlepšie cez noc do chladničky.
Odležané mäso vyberieme.
Cibuľu nakrájame na kolieska a navrstvíme na mäso,preložíme a previažeme niťou.
Dáme na pekáč,kde sme dali trocha oleja,podlejeme trochou vody alebo vývaru a prikryjeme alobalom.
Dáme do predohriatej rúry na vyššiu teplotu asi na 200 stupňov a pečieme asi 25 – 30 minút.
Potom alobal odstránime a dopekáme ,kým nie je mäsko krásne upečené do zlatista,asi tak 20-25 minút.
Pred podávaním nitku odstránime…tak dobrú chuť!

zdroj:http://www.bajecnerecepty.sk/

You Might Also Like