Luxusný-Láva cake

čokolava

SUROVINY:

230 g horkej čokolády
3 vajíčka
115 g masla
1/3 hrnčeka hladkej múky
1/3 hrnčeka cukru
práškový cukor na dozdobenie

POSTUP:

Čokoládu nakrájajte na kúsky a rozpustite nad parou, alebo v mikrovlnke. Nechajte vychladnúť.

Zmäknuté maslo vyšľahajte s cukrom do peny, potom pridajte po jednom vajíčka. Dobre premiešajte.

Do maslovo zmesi pridajte múku a premiešajte.

Nakoniec prilejte vychladnutou čokoládu a zamiešajte všetko dohromady, až vznikne redšie čokoládové cesto.

Vymažte keramické formičky maslom a každú vysypte trochou krupicového cukru.

Naplňte formičky cestom, buď pomocou cukrárskeho vrecka, alebo lyžice.

Predhrejte rúru na 200 ° C a pečte 10 až 15 minút. Záleží na veľkosti formičiek.

Vyberte z rúry a nechajte 5 minút chladnúť.

Vyklopte tortu na tanierik, posypte vršok práškovým cukrom a ihneď servírujte.

Zdroj: youtube com

You Might Also Like