Martuškin jablkový mrežovnik

Potrebujeme:

600 g polohrubá muka
300 g Palmarín
200 g práškovy cukor
2 ks vajička ,
1 ks prášok do pečiva

Plnka
2 kg jabĺčka ,
150 g kryš. cukor ,
2 bal. škoricový cukor.

Autorka receptu: Martuška Mlynarciková

Postup:

Z múky, Palmarínu , práš.cukru, vajec a kypriaceho prášku vypracujem hladké cesto a nechám ho asi 30 min.postáť .

Jablká ošúpem, postrúham pridám cukor a škoricový cukor.
Cesto rozdelím na 3 časti (jedna môže byť menšia),
hlbši plech vymastim a vysypem hrubou mukou.

Na pomúčenej doske rozvaľkám cesto pomocou valčeka dám na plech cesto posypem trocha strúhankou a dám polovicu jabĺčok.

13103355_1125902400796102_9004310803718223640_n

Rozvaľkám druhé cesto a dám na jabĺčka zase cesto posypem strúhankou a dám ostatné jabĺčka .
Z tretieho cesta urobim mriežku a dam piecť.
Pečiem pri teplote 180 stup.asi 40 min.

 

You Might Also Like