Mäsko pre mlsné jazýčky

14249096_1208641829156953_1024826065_n

SUROVINY:

1-1,5 kg bravčové mäso,
1 plechovica – sterilizovaná kukurica,
olej,
väčšia 1 ks a menšie 2 ks cibuľa ,

trocha hladkej múkyNa marinádu:

1-2 strúčiky cesnaku,
lyžica horčice,
1-2 lyžice oleja,
1 dcl mlieka,
ml. červená paprika,

POSTUP:

Bravčové mäso narežeme na rezne, naklepeme a dáme do marinády, najlepšie na noc.

Mäso sprudka opečieme,odložíme nabok, do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu,osmažíme, poprášime múkou,popražíme ako keď robíme zápražku,pridáme ml. červenú papriku a zalejeme vodou,prevaríme.
Precedíme cez sitko a pridáme k mäsu,podusíme a nakoniec pridáme sterilizovanú kukuricu.Cesnak očistíme, pretlačíme a všetky ingrediencie pridáme, premiešame.

Podávame so zemiakmi,alebo zem. pyré, môže byť aj s ryžou

zdroj:bajecnerecepty.sk

You Might Also Like