Medové koleno na pive

2-medove_koleno

SUROVINY:

bravčové koleno – Väčšie 1 ks
Cibuľa 1 ks
mrkva väčšia 1 ks
petržlen menší 1 ks
zeler cca polovica stredne veľkého
soľ
Bobkový list 2 ks
Korenie celé 10 ks
nové korenie – Guličky 2 ks
Cesnak 3 strúčiky
Na dochutenie:
drvenú rascu
Cesnak 2 strúčiky
Olej 5 lyžíc
med cca 2 lyžice
pivo podľa chuti a potreby, 10 ° C svetlé alebo tmavé

POSTUP:

Koleno očistíme, dáme do väčšieho hrnca s vriacou vodou, pridáme očistenú zeleninu a korenie, osolíme. Varíme asi jednu hodinu. Cesnak vymiešame soľou a vmiešame do oleja. Koleno vyberieme z vývaru, necháme oschnúť, dôkladne potrieme cesnakovou pastou a posypeme rascou, vložíme do pekáča. Podlejeme pivom s trochou vývaru a pečieme vo vyhriatej rúre domäkka a dozlata. Priebežne ešte podlievame a prelievame výpekom. Ku koncu pečenia potrieme medovou pastou – med rozmiešame s troškou piva a ešte krátko zapečieme. Medové koleno na pive podávame so zemiakovým šalátom, čerstvým pečivom, knedľou s dusenou kapustou, s pohárom vychladeného piva.

You Might Also Like