Najlepší recept na naložené mäso. Šťavnaté, chutné a poriadne okorenené. Toto si musíte urobiť doma aj vy

masko

Všetci milovníci mäsa zbystrite pozornosť! Ukážeme vám, ako si doma pripravíte sušené bravčové mäso.

Aby pri rezaní vyzeralo pekne a nepresušené, je lepšie, ak si vyberiete prasací krk. Tento recept je pre trpezlivých gurmánov, ale výsledok stojí za to!

Ingrediencie na marinádu

  • 2,5kg bravčového mäsa
  • 500g soli
  • 2 čajové lyžičky celého čierneho korenia
  • 10 guľôčok nového korenia
  • 10 klinčekov
  • 5 bobkových listov
  • voda

Ingrediencie na červenú koreninovú zmes

  • 3 polievkové lyžice Adžika – sušená koreninová zmes
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého koriandra
  • 2 polievkové lyžice papriky
  • 1 polievková lyžica čierneho mletého korenia

Ingrediencie na zelenú koreninovú zmes

  • 4 polievkové lyžice koreninovej zmesi (zelené korenie, čierne korenie, koriander, sušený cesnak, estragón, tymián a bazalka)
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného cesnaku
  • 1 polievková lyžica majoránky

Príprava:

  1. Mäso vložte do veľkého hrnca a zalejte vodou tak, aby úplne pokryla jeho vrch.
  2. Na každý 1 liter vody v hrnci pridajte 4-5 lyžíc soli, ďalej korenie, klinčeky a bobkový list. Dajte to na oheň a priveďte k varu. Preceďte vývar a nechajte ho vyhladnúť.
  3. Mäso dajte do nádoby, v ktorej sa bude marinovať, zalejte vývarom a vložte do chladničky na 3 dni. Pravidelne ho otáčajte. как вялить мясо
  4. Vyberte mäso z marinády, osušte ho papierovou utierkou a dajte ho pod lis na pár hodín, aby z neho vyšla prebytočná tekutina.как вялить мясо
  5. Pripravte si korenie na posypanie mäsa.специи для вяленого мяса
  6. Rozdeľte si mäso na dve časti a obidve polky obaľte v korení, zabaľte do gázy a obviažte špagátom. Mäso vložte do uzatvárateľnej nádoby a vložte do chladničky na 7 dní.специи для вяленого мяса
  7. Po týždni mäso vyberte, vyváľajte vo zvyšnej koreninovej zmesi a gázu vymeňte za novú.как вялить свинину
  8. Takto pripravené mäso umiestnite na vetrané, chladné, a suché miesto (ak vám to umožňuje chladnička, môžete aj tam) po dobu 3-4 týždňov. Čím dlhšie, tým lepšia chuť. Ak máte k dispozícii elektrickú sušičku, použite ju.

специи для вяленого мяса

Nakoniec si nezabudnite naliať pohár suchého červeného vína, vyberte si mäso, nakrájajte ho s ostrým nožom na tenké plátky a vychutnávajte!

Ukážte tento recept aj svojim známym!

zdroj: takprosto.cc

You Might Also Like