Najlepšia jahodová bublanina, ktorá je hotová už za 7 minút

cxvfe

Fantastická jahodová bublanina, ktorá je hotová už za 7 minút. Potom ju stačí vložiť do rúry a po upečení máte za pár minút skvelý dezert ku kávičke.

Potrebujeme:

  • 1 biely jogurt (téglik od jogurtu nám bude slúžiť ako odmerka na ďalšie suroviny)
  • 2 tégliky hladkej múky
  • ½ téglika oleja
  • ½ téglika kryštálového cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 50 g čokolády
  • 2 tégliky umytých čerstvých jahôd

Postup:

Cukor ušľaháme s vajíčkami a vanilkovým cukrom do peny. Potom do zmesi pridáme postupne biely jogurt, hladkú múku, olej a prášok do pečiva. Všetko šľaháme 1 minútu. Do cesta pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu a poriadne premiešame.

Cesto navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech, aby sa koláč neprilepil. Na cesto poukladáme na polovicu prekrojené jahody. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 30 až 35 minút pri 180 stupňov.

Po upečení necháme na plechu vychladnúť aspoň 10 minút.

asdgfhgf

Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom a jahodová bublanina je hotová.

xcvcxv

cxvfe

Dobrú chuť!

Zdroj: kuharica

You Might Also Like