Najlepšia velikonoční plnka/nádivka

aaaa

Suroviny:

3 středně velké bagety (nebo 10 rohlíků – nakrájet na kostky)
100 ml ohřátého mléka (+ více podle potřeby)
3-4 vejce
200 g šunky v kuse (nebo hrubší pláty – nakrájet na kostky)
čerstvá petrželová nať (nasekat nadrobno)
čerstvá pažitka (nasekat nadrobno)
1 lžičky vegety
0,5 lžičky kmínu
černé koření mleté
máslo
strouhanka

Postup přípravy receptu

Pečivo zmiešame s cca 100ml mlieka a s vajíčkami (dajte najskôr 3 a potom ak bude ešte treba pridajte ďalšie – záleží aj na ich veľkosti) a poriadne premiešame – najlepšie sa to všetko mieša rukou. Ak je treba pridáme ešte mlieko. Ďalej dáme šunku, bylinky, vegetu, kmín , čierne mleté korenie a soľ podľa chuti (ja som dala asi ½ ČL). Opäť poriadne premiešame. Stredne veľký plech si vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Na plech si rozložíme rovnomerne zmes a navrch porozkladáme ešte malé kúsky masla. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre (170˚-180˚C) asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a podávame s čerstvým šalátom.

Poznámka

My máme radšej keď je plnka mokrejšia, ale ak ju chcete mať suchšiu, dajte menej mlieka a vajec, alebo ju urobte tenšiu – teda dajte ju na väčší plech (ale potom pečte asi o 10minút kratšie, lebo by to príliš horelo).

aaaa

http://www.gurman.estranky.sk

You Might Also Like