Najlepšie a najchutnejšie cesto na pizzu, ktoré musíte vyskúšať aj vy!

maxresdefault-640x360-575x323

Máte radi pizzu? Neradi kupujete predraženú z obchodov, či pizzérií? Nemusíte! Spravte si ju doma a použite len tie suroviny, aké máte najradšej. S týmto receptom bude vaša pizza odteraz najlepšia a najchutnejšia.

Na cesto budeme potrebovať:

  • 150 ml vlažnej vody
  • 1 čajová lyžička suchého droždia
  • 250 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 lyžica olivového oleja

Postup:

Vlažnou vodou zalejte suché droždie a dobre rozmiešajte. Do misy si dáme múku, soľ a droždie s vodou. Následne vypracujeme cesto.

Cesto spracovávame na pomúčenej doske a miesime asi 10 minút. Ak sa vám cesto lepí, pridajte trochu múky. Cesto by malo byť mäkké a pružné. Potom cesto potrite celé olivovým olejom. Olej si dajte na ruky a cesto hladkajte.

Vložte cesto do misy a prikryte utierkou. Dajte ho na teplé miesto a nechajte kysnúť približne 1 a pol hodiny. Cesto by vám malo zdvojnásobiť objem. Cesto dajte na pracovnú dosku a roztlačte ho päsťami. Rozdelte ho na dve rovnomerne časti. Prikryte ho znovu a nechajte hodinu odpočívať.

Po hodine vyformujte rozťahovaním pizzu. Rozťahujte od stredu ku krajom prstami a potom celými rukami. Cesto potrite rajčinovým základom a potom sú na rade ingrediencie podľa vlastnej chuti. Pečieme asi 10 minút pri 200 stupňoch.

Dobrú chuť!

zdroj:www.inspiron.sk

You Might Also Like