Najlepšie banánové dezerty všetkých čias

rrwQga8akU0

Banány sú veľmi obľúbeným ovocím, z ktorého sa dá pripraviť množstvo vynikajúcich dezertov. Keďže sú banány dostatočne sladké, nie je potrebné pridávať množstvo cukru či ďalších sladidiel. Sú vynikajúce v pečených aj nepečených dezertoch. Navyše, skvele sa s nimi pracuje a vo väčšine domácností sú vždy poruke. Neváhajte a vyskúšajte niektorý zo skvelých banánových dezertov ešte dnes.

Nepečený banánový dezert

Oslaďte si všedné popoludnie výnimočným dezertom plným sladučkých banánov a lahodného vanilkového krému. Vďaka jednoduchej príprave ho zvládne  skutočne každý. 🙂

Potrebujeme:

5-6 ks banánov nakrájaných na kolieska
1 bal. detských piškót
250 g mascarpone alebo jemného tvarohu
250 ml mlieka
250 g Salka (nevareného)
1 bal. vanilkového pudingu bez varenia (Crème Olé)
300 ml smotany na šľahanie 33%
1 bal stužovača do šľahačky
1/2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

Dezert môžeme pripravovať v klasickej forme na pečenie príp. v alobalovej forme na grilovanie.

Detskými piškótami vyložíme dno pripravenej formy a na piškóty uložíme kolieska banánov.  Mascarpone preložíme do väčšej misky a vyšľaháme pri nízkych otáčkach. Potom k mascarpone pridáme salko. Pudingový prášok ušľaháme v studenom mlieku, kým hmota nezhustne. Potom vmiešame do zmesi mascarpone a salka. Nakoniec do zmesi pridáme vanilkovú esenciu.

DSC04304

DSC04308

Zo smotany na šľahanie a stužovača ušľaháme tuhú šľahačku a opatrne ju vmiešame ju do mascarpone krému.

DSC04314

DSC04322

DSC04326

Takto pripravený krém navrstvíme na kolieska banánov a uhladíme. Na vrch opäť uložíme vrstvu piškót.  Hotový koláčik vložíme stuhnúť do chladničky, ideálne na celú noc.

Banánový koláč s pudingom a krémom

images (1)

V našej rodine milujeme banánové dezerty a preto ich aj rada pripravujem na najrôznejšie spôsoby. Tento koláčik spája všetko, čo na sladkých dezertoch máme radi – smotanovo-pudingový krém, kakaové cesto a sladké banány. Mňam!

Potrebujeme:

Cesto:

4 vajcia
100 g kryštálového cukru
120 g hladkej múky
1 bal. vanilkového cukru
½ bal. prášku do pečiva
2 lyžice kakaa
Podľa hustoty môžeme pridať niekieoľko lyžíc mlieka do cesta
150 ml mlieka na preliatie cesta

Krém:

2 čokoládové pudingy
1 liter mlieka
6-7 lyžíc kryštálového cukru
2 bal. želatíny v prášku
200 ml hustého bieleho jogurtu
6 banánov
4 lyžice obľúbenej marmelády
150 ml smotany na šľahanie

Postup:

Bielky oddelíme od žĺtkov, žĺtky ušľaháme s oboma druhmi cukru do peny. Postupne do hmoty pridáme múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Do cesta môžeme primiešať aj niekoľko lyžíc mlieka. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do žĺtkovej zmesi.

Formu na pečenie (40×30 cm) vymastíme tukom a vysypeme múkou. Navrstvíme cesto a vložíme do vyhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180 stupňov. Hotový korpus vyberieme z rúry a ešte teplé cesto prelejeme mliekom.

Z pudingových práškov, mlieka a cukru uvaríme hustý puding – necháme vychladnúť, ale občas premiešame, aby sa na pudingu nevytvorila koža.

Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a potom ju vmiešame ju do pudingu. Keď puding vychladne, vmiešame doň jogurt a vyšľaháme, aby sme získali hladký krém.

PA150082

Na korpus natrieme džem a uložíme kúsky banánov prekrojené na polovice. Na banány navrstvíme pudingový krém a koláč vložíme do chladničky, alebo na studené miesto stuhnúť. Nakoniec na vrch navrstvíme ušľahanú šľahačku.

15-minútový banánový dezert

images (1)

Rýchlejší dezert by ste len ťažko hľadali. Vyskúšajte skvelý banánový dezert s lahodným krémom a čokoládovou polevou.

Potrebujeme:

300 g maslových sušienok
3 bal. vanilkového pudingu
8-9 lyžíc kryštálového cukru
1 liter mlieka
200 g masla
1 lyžičku vanilkovej arómy (môžeme nahradiť vanilkovým cukrom)
4 lyžice kyslej smotany
5 zrelých banánov
200 ml smotany na šľahanie 33%

Na vrch:

Čokoládová poleva, čerstvé ovocie,sušienková drť

Postup:

Formu na pečenie vymastíme maslom a sušienky nalámeme na menšie kúsky. Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme hustý puding. Puding necháme chvíľu vychladnúť a kým je ešte teplý, vmiešame doň maslo, vanilkovú arómu a kyslú smotanu.

Zo smotany ušľaháme šľahačku a tiež ju vmiešame do vanilkového krému.

½ krému navrstvíme do formy a uložíme naň kolieska banánov. Potom navrstvíme aj druhú polovicu krému a uhladíme. Na vrch navrstvíme čokoládovú polevu z masla a horkej čokolády. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

brzi-15-minutni-kolac-a34739c69837610464f5196a109ccd18_header-640x320

Druhý tip na prípravu je vyložiť formu maslovými sušienkami a zvyšné sušienky nalámať a vmiešať do krému. Namiesto polevy môžeme ozdobiť čerstvým ovocím, čokoládovou polevou, šľahačkou a sušienkovou drťou.

br21-174x131

Obrátený banánový koláč s karamelom

Банановый-татен-366x249

Banány a karamel jednoducho idú dohromady. Tento skvelý dezert je vynikajúci a tri vrstvy, z ktorých pozostáva – karamel, banány, cesto sa skvele dopĺňajú a vytvárajú perfektný celok chuti.

Potrebujeme:

Cesto:

1 a ½ šálky hladkej múky
100 g zmäknutého masla
1 vajce
2 lyžice hnedého cukru
125 g kyslej smotany
1 lyžičku prášku do pečiva
Štipku soli

Na karamel:

100 g hnedého cukru
50 g masla
4 zrelé banány

Postup:

Z ingrediencií na cesto vypracujeme hladké a homogénne cesto. Cesto zabalíme do fólie a vložíme na 30 minút do chladničky.

Medzitým pripravíme karamel. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme cukor. Za stáleho miešania varíme cca 5 minút – mali by sme získať zlatohnedý karamel. Karamel rýchlo prelejeme do pripravenej podlhovastej formy na pečenie, pretože začne rýchlo tuhnúť.
Na karamel  uložíme kúsky banánov a nakoniec navrstvíme cesto, pričom okraje jemne zatlačíme smerom do vnútra.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 35 minút. Formu vyberieme a rýchlym pohybom ihneď obrátime.

Oo3UwmPi1ds

Luxusnú jogurtovo-banánový koláč

images (4)

Ak si chcete pochutnať na vynikajúcom dezerte s rýchlou prípravou, tento lahodný dezert z pudingu, banánov a grahamových keksov je ideálnou voľbou. Pripravíte ho skutočne rýchlo – už za neuveriteľných 15 minút.

Potrebujeme:

2 bal. vanilkového pudingu
600 ml mlieka
250 ml bieleho jogurtu
4-5 lyžíc kryštálového cukru
½ lyžičky vanilkovej arómy
Grahamové sušienky (cca 30 ks)
3 zrelé banány

Poleva:

60 g čokolády na varenie
30 ml smotany na šľahanie
1 lyžicu msla

Postup:

Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť a potom do pudingu vmiešame biely jogurt. Podľa chuti môžeme pridať  ešte cukor.

Formu na pečenie (20×20 cm) vyložíme grahamovými sušienkami. Na sušienky navrstvíme ½ krému, uložíme kolieska banánov a pokryjeme grahamovými sušienkami. Nasleduje opäť vrstva krému, kolieska banánov a grahamové sušienky.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom a smotanou. Následne túto polevu navrstvíme na grahamové sušienky.

Vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme servírovať.

Smotanovo-banánový domček

Dezert bez pečenia s vanilkovým krém, piškótami a sladučkými banánmi. Oslaďte si sobotné popoludnie vynikajúcou dobrotou s jednoduchou prípravou.

Potrebujeme:

2 bal. vanilkového pudingu
600 ml mlieka
7 lyžíc kryštálového cukru
250 g masla
24 dlhých piškót
100 g práškového cukru
100 ml mlieka na namáčanie
3 banány
Strúhanú čokoládu alebo kakao na ozdobu

Postup:

Pudingový prášok rozmiešame v mlieku a pridáme kryštálový cukor. Ostatné mlieko preložíme na plameň a necháme zovrieť. Potom pridáme rozmiešaný puding s cukrom a uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.

Maslo zmiešame s práškovým cukrom a potom postupne – lyžicu po lyžici vmiešame do vychladeného pudingu.

Piškóty zľahka namočíme do v mlieku a uložíme na dlhší plech alebo tácku – začneme vrstviť do tvaru strechy.

Naskladáme 3 piškóty na šírku a 4 na dĺžku. Na vrstvu piškót nanesieme plnku a uložíme krájané banány. Potom opäť nanesieme krém a do stredu krému uložíme piškóty – 2 kusy na šírku a 4 na dĺžku.

Následne opäť nanesieme krém a krájané banány, krém a poslednú vrstvu piškót – 1 ks na šírku a 4 na dĺžku (takýmto vrstvením nám vznikne tvar strechy.

Vrch potrieme zvyšným krémom, posypame strúhanou čokoládou, alebo kakaom a vložíme na chvíľu stuhnúť do chladničky.

9c68194489582807ec14f5b56cd682b2_view_l

Vynikajúci banánový krém

images (5)

Ak hľadáte fantastický krém do vašich pečených či nepečených dezertov, máme pre vás skvelý tip. Vyskúšajte skvelý banánový krém s  jednoduchou prípravou, lahodnou chuťou a úžasnou vôňou.

Potrebujeme:

250 ml mlieka
1 banánový puding
5 ks banánov
200 g masla
Cukor – podľa chuti
Vanilkový extrakt – voliteľné

Postup:

Pri príprave banánového krému je dôležité, aby mali všetky suroviny približne rovnakú teplotu, v opačnom prípade totiž hrozí, že krém sa môže zraziť.

Banány nakrájame na kolieska a rozmixujeme na hladké pyré.

Z pudingu a mlieka uvaríme hustý puding a necháme dostatočne vychladnúť.

V samostatnej miske vyšľaháme maslo, do ktorého postupne pridávame banánové pyré. Do maslového krému nakoniec všľaháme puding. Krém šľaháme dovtedy, kým nie je krásne hladký. Podľa chuti môžeme dosladiť cukrom a prevoňať trochou vanilkového extraktu.

Jednoduchý banánový koláč

Chcete upiecť niečo naozaj dobré? Vyskúšajte tento svieži banánový koláčik so super jednoduchou prípravou a vynikajúcou chuťou. Vynikajúca dobrota, ktorú pripravíte takmer bez práce!

Potrebujeme:

300 g tvarohu
5 ks banánov
150 g kyslej smotany
3 vajcia
5 lyžíc cukru
Štipku soli
3 lyžice hladkej múky

Postup:

3 banány ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a v mixéry rozmixujeme na hladké pyré. Pridáme tvaroh a opäť rozmixujeme.

Do tvarohovo-banánovej zmesi pridáme cukor, soľ a múku – všetko dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme vajcia a smotanu a opäť premiešame.

Hmotu vylejeme na vymastený a pomúčený plech na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 150 stupňov 1 hodinu a 10 minút. Potom necháme vychladnút a vložíme na noc do chladničky.

Koláč ozdobíme kolieskami banánov a čokoládovou polevou. Servírujeme nakrájaný na kocky.

Jogurtovo-banánová torta

Hravá a neuveriteľne chutná torta, ktorá si vás určite získa. Navyše, nevyžaduje zložitú prípravu a jej formu a prevedenie si môžete upraviť podľa vlastných predstáv.

Potrebujeme:

Na bledú vrstvu:

1 šálku bieleho jogurtu
1 vajce
¾ šálky kryštálového cukru
1 šálku hladkej múky
1 lyžičku jedlej sódy

Na čokoládovú vrstvu:

1 šálku jogurtu
1 vajce
3/4 šálky kryštálového cukru
1 šálku hladkej múky
1 lyžičku jedlej sódy
2 lyžice kakaa

Náplň:

600 g banánového (prípadne vanilkového) jogurtu
4-5 zrelých banánov
2 šálky jogurtu + práškový cukor na vrch torty

Na polevu:

100 g čokolády na varenie
1 lyžicu masla

Na vrch torty:

4 banány

Postup:

Rúru nastavíme na 180 stupňov. V miske zmiešame jogurt s vajíčkom, múkou, cukrom a jedlou sódou. Všetko dôkladne premiešame tak, aby nám vzniklo hladké cesto.

AEYxB79cBXU

Cesto navrstvíme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie. Rovnako postupujeme aj v prípade druhého – tmavého cesta. Oba korpusy pečieme pri teplote 180 stupňov (pripravenosť cesta skontrolujeme špajdlou).

Z tmavého cesta vykrojíme základňu torty – kruh s priemerom trochu väčším ako priemer misy, v ktorej budeme náplň torty pripravovať. Zvyšné tmavé a svetlé cesto nakrájame na kúsky a vložíme do spomínanej misy. K cestu pridáme nakrájané banány a banánový jogurt.

wTEkbAcgdGM

YuPiLe8UqR8

Zmes dôkladne premiešame a potom navrstvíme na pripravenú základňu z tmavého cesta – vyformujeme tvar kupoly. Na vrch navrstvíme jogurt rozmiešaný s práškovým cukrom a tortu vložíme na niekoľko hodín do chladničky.

m5iLjJao_WY

Nakoniec tortu ozdobíme. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom. Banány rozrežeme pozdĺžne na 2-3 kúsky, jednu stranu natrieme čokoládou a prilepíme na povrch torta. Následne zalejeme zvyšnou čokoládou.

N34Cv2jxFCI

g7wonMBCS0g

rrwQga8akU0

Fn4wHJ1pyfk

Banániky v čokoláde

cokoladne-bananice-1429895969-57812-640x419

Kto by nemiloval túto sladkú banánovú pochúťku? Dnes vám ukážeme, ako túto čokoládovú dobrotu môžete vyrobiť rýchlo a jednoducho aj u vás doma!

Potrebujeme:

700 g kryštálového cukru
2 bal. želatíny v prášku
200 ml vody
2 lyžičky banánovej arómy
100 g čokoláduy na obaľovanie

Postup:

Začne tým, že z cukru uvaríme sirup. Nasypeme ho do vody, preložíme na plameň a varíme, kým sa cukor celkom nerozpustí a nezačne peniť.

Želatínu necháme napučať v malom množstve vody a následne ju vmiešame do cukrového sirupu

Túto zmes necháme cca 15 minút odstáť a následne do nej pridáme arómu. Zmes dôkladne prešľaháme.

Pripravíme si formičky (napríklad na vanilkové rožteky alebo iné cukrovinky) vymazané trochou oleja, nalejme do nich zmes a necháme dostatočne stuhnúť.

Keď je zmes dosť tuhá, vyberieme ju z foriem a obaľujeme v rozpustenej (mierne vychladnutej) čokoláde.

Dierkovaný dezert „Banánové pokušenie“

poke

Ak máte chuť na skutočnú delikatesu, tento zákusok je presne tým, čo hľadáte. Mäkučké cesto, lahodný banánový krém a nadýchaná šľahačka. Jednoducho dokonalý, dezert ktorý odštartuje vašu predvíkendovú pohodu. 🙂

Potrebujeme:

Cesto:

4 lyžice polohrubej múky
4 lyžice kryštálového cukru
4 vajcia
4 lyžice vlažnej vody
½ bal. prášku do pečiva

Náplň:

2 bal. banánového pudingu
750 ml mlieka
4 lyžice kryštálového cukru
125 g masla

Vrchná vrstva:

500 ml smotany na šľahanie
2 lyžice práškového cukru

Na posypanie:

Detské piškóty alebo maslové sušienky

Postup:

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vymastíme maslom a vysypeme múkou.

Vo väčšej miske vyšľaháme vajíčka s cukrom. Keď vznikne penová hmota, postupne pridáme vodu a múku s práškom do pečiva.

Cesto vylejeme na pripravený plech, vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 minút. Keď je cesto upečené, vyberieme ho z rúry a druhou stranou varešky doň urobíme dierky.

Medzitým uvaríme z pudingových práškov, mlieka a cukru hustý puding. Uvarený puding zložíme z plameňa a vmiešame doň maslo. Ešte teplý puding navrstvíme na upečené cesto.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom na tuhú šľahačku. Hotovú šľahačku navrstvíme na vychladenú pudingovú vrstvu a uhladíme.

Nakoniec si vytvoríme sušienkovú posýpku. Do igelitového vrecka vložíme piškóty alebo maslové sušienky a rozdrvíme ich kuchynským valčekom. Drťou posypeme povrch zákusku. Hotový dezert vložíme stuhnúť do chladničky.

159

Bleskový smotanovo-banánový dezert

images (6)

Skvelé ingrediencie, rýchla príprava a vynikajúca chuť. Navyše, ak namiesto klasického cukru použijete med alebo stéviu, získate zdravý dezert, ktorý vás nabije energiou na celý zvyšok dňa.

Potrebujeme:

500 g kyslej smotany
3 lyžice medu – alebo podľa chuti (príp. môžeme použiť 100 g práškového cukru)
2 zrelé banány
30 g kvalitnej čokolády
15 g želatíny v prášku
100 ml mlieka
½ lyžičky vanilkového extraktu (môžeme nahradiť vanilkovým cukrom)
Dezertné poháre

Postup:

Želatínu necháme napučať v studenom mliekom. Potom preložíme na plameň a zahrievaním rozpustíme (nevaríme). Želatínu necháme vychladnúť.

Medzitým v miske zmiešame smotanu s medom a vanilkovým extraktom.

Do smotanového krému postupne vmiešame vychladnutú želatínu a všetko spolu vyšľaháme na hladkú hmotu.

Banány nakrájame na menšie kúsky a vložíme na dno dezertných pohárov. Na banány navrstvíme krém. Poháre vložíme do chladničky, aby krém dostatočne stuhol.

Podávame posypané strúhanou čokoládou.

Lahodný banánový koláčik

mXekZYa7rtw-600x350

Prinášame vám skvelý dezert, ktorý dokonale spĺňa všetky tieto atribúty. Vychutnajte si jeho skvelú chuť! 🙂

Potrebujeme:

100 g rozpusteného masla
3 vajcia
300 g hladkej múky
1 šálku kryštálového cukru
1 šálku kyslej smotany
3 zrelé banány

Postup:

Bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s 1/2 cukru a rozpusteným maslom. Do hmoty postupne vmiešame múku a vypracujeme pomerne husté cesto. Cesto vložíme do chladničky, kým pripravíme ďalšie suroviny.

Banány olúpeme, nakrájame na plátky a môžeme posypať vanilkovým cukrom (pre lepšiu a výraznejšiu chuť).

Formu na pečenie vymastíme trochou masla. Cesto vtlačíme do formy – tak, aby pokrývalo dno aj okraje.

Na cesto uložíme kolieska banánov a zalejeme ich kyslou smotanou – môžeme ochutiť cukrom alebo medom.

Koláč vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút. Medzitým vyšľaháme bielky so zvyšným cukrom. Aby bol sneh skutočne dostatočne tuhý a pevný, šľaháme cca 10 minút. Po uplynutí 20 minút, nanesieme bielkový krém na koláč (môžeme pridať ďalšie banány, mandľové lupienky, kokos, atď.). Koláč vložíme do rúry a pečieme už len 5 minút – alebo kým sneh mierne zružovie.

You Might Also Like