Najlepšie cesto na pizzu len za 10 minút..

screenshot_4-640x437

Kusov: 3
Porcií: 3
Čas Prípravy: 20m
Varenie: 10m
Hotové Za: 30m

Toto  cesto  na  pizzu  je  naozaj  rýchle , nadýchané a  hotové  za 10 minút  bez  toho  aby  ste  čakali  na  podkysnutie.

Chutné  je  ako  originálne a  neuveríte  že  aj  napriek  krátkej dobe bude  flexibilné a dobre  sa  vám s  ním  bude  pracovať..

Čo  je  dôležité, pizzu môžete chrumkať už  o 30 minút..)))

Takže  hor sa na  to a  viac  už  nebudete  kupovať  mrazenú pizzu…

Suroviny

  • 3 šálky hladkej múky
  • 1 sáčok sušeného droždia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 pohár teplej vody
  • 2 lyžice olivového oleja

Postup prípravy

1. Krok

Voda by mala mať teplotu cca 50 °C..Výborná je tie srvátka ktorú môžete použiť namisto vody.. Zmiešame si 1 šálku múky s vodou a pridáme droždie..Premiešame a za stáleho miešania pridávame ostatnú múku.Primiešame aj soľ a nakoniec olivový olej..Missime kým nieje cesto mäkké a pružné..

2. Krok

Vzhľadom na to, že sme do toho cesta pridali 3 x viac droždia ako sa do pizza cesta dáva je potrebné ihneď po domiesení s ním pracovať..Čiže si ho rozprestrieme na plech a hneď potrieme rajčinovým základom a navrstvíme podľa chuti čo máte na pizzi radi..

3. Krok

pečieme pri 220 – 250 °C cca 8 – 10 minút..

You Might Also Like