Nepečený nutellový zákusok

63313224-9df2f7027de555-full-640x434

Budeme potrebovať:

Základ:

250 g – kakaové sušienky
40 g – maslo
100 ml – broskyňový džús
30 g – čokoládový prášok (pre prípravu horúcej čokolády)

Krém:

250 g – smotanový syr (Mascarpone, Philadelphia …)
50 g – práškový cukor
150 g – nutella
500 ml – smotana na šľahanie

Vrch:

150 g – čokoláda
150 ml – smotana na šľahanie

Postup:

1.

Sušienky pomocou mixéra rozdrvíme na jemný prášok, pridáme čokoládový prášok a postupne pridávame rozpustené maslo striedavo s džúsom (môžeme zvoliť aj multivitamín alebo marhuľu).

2.

Pripravenú zmes rukami utlačíme na dno formy s priemerom 26 cm, ktorú sme vyložili papierom a odložíme do chladničky.

3.

Nutellu rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme.

4.

Smotanový syr spolu s práškovým cukrom vymiešame do hladka. Hmotu rozdelíme na 2 časti. Polovicu vyšľahanej šľahačky pridáme do smotanového syra vymiešaného s cukrom a druhú polovicu pridáme k roztavenej nutelle. K vymiešanej nutelle spolu so šľahačkou pridáme druhú polovicu smotanového syra s cukrom a premiešame.

5.

Smotanu na polevu zohrejeme (pozor, nevaríme!) A odstavíme z ohňa. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme.

6.

Na základ navrstvíme bielu plnku, na bielu plnku navrstvíme nutellovú plnku a na vrch navrstvíme pripravenú polevu zo smotany a čokolády. Necháme stuhnúť a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj: Coolinarika

Vyspite sa kráľovsky! :) NovýNábytok.sk

You Might Also Like